dcsimg
Klussen voor beginners
images/image_stappenplan_pdf.png

Warme lucht stijgt altijd naar boven en eindigt in je woning dus vaak op de zolder. Het ligt daarom voor de hand dat je begint met isoleren op zolder, om tegen te gaan dat de opgewarmde lucht daarlangs ontsnapt in de winter. Isolatie zorgt er natuurlijk ook voor dat je huis in de zomer niet te veel opwarmt.


Verschil tussen platte en hellende daken
Platte daken mag je alleen vanaf de buitenzijde – dus in de dakconstructie – isoleren. Als je een plat dak vanaf de binnenzijde zou isoleren, zou er condensvorming tussen de dakbekleding en de folie gaan ontstaan. Dat leidt tot rotting van de dakbalken en dakschade. Hellende daken kunnen wel aan de binnenzijde worden geïsoleerd.

Welk gereedschap heb je nodig?

Een rolmaat, plakband, een broodmes, een hobbymes, een schaar, een schroefboormachine, een nietpistool, een handzaag of decoupeerzaag, een houten snijlat of aluminiumprofiel, een klauwhamer, handschoenen en een stofkapje.

 • images/image_staptip1.png
  images/image_tip.png TIP!

  Pas op wanneer je met glaswol of steenwol isolatieplaten werkt, deze kunnen voor irritatie van huid, ogen en luchtwegen zorgen. Een goede ventilatie van de ruimte is daarom zeer belangrijk.

  images/image_staptip2.png
 • TOOLTIP!

  De Skil tacker is geschikt voor zowel spijkers als nieten. Het snoer is maar liefst 6 m lang voor een maximale werkvrijheid.

  Nietmachines
 • Energy
  TOOLTIP!

  Naast diverse handige accuboor-schroevendraaiers biedt Skil ook de unieke 'Energy' aan – een slimme oplossing met ononderbroken vermogen!

  Boor-schroefmachines met snoer
 • TOOLTIP!

  Skils Lithium Ion accuschroevendraaiers met 'Twist'-functie zijn ideaal om te werken op moeilijk bereikbare plaatsen.

  Accuschroevendraaiers
© 2014 Skil Europe BV - Klussen voor beginners wordt gesponsord door Skil Power Tools | MobileMobiel